Skip to content

Risk Manager

Amsterdam, Noord-Holland, NederlandFinance

Functieomschrijving

Om de organisatie verder te versterken en een duidelijke professionalisering van de organisatie mogelijk te maken zijn wij voor TBAuctions op zoek naar een Risk Manager. Dit is een nieuwe functie binnen het bedrijf, dus je krijgt de vrijheid en verantwoordelijkheid om je baan zelf vorm te geven. 

Jij staat aan de basis van deze afdeling, die onder jouw hoede zal groeien. Jij bent zowel strategisch sterk en in staat om Risk Management op te zetten in deze complexe en groeiende omgeving, maar ook hands-on betrokken. Als Risk Manager ben je verantwoordelijk voor de invulling van de gehele Risk Management functie binnen TBAuctions. Je stelt het Risk-framework en Internal Control framework op en zorgt voor een goede implementatie. Je bewaakt de kwaliteit van processen, specifiek de processen die gericht zijn op producten en diensten voor klanten, verzamelt bedrijfsinformatie, voert risicoanalyses en (de coördinatie van) audits uit. Je beweegt makkelijk mee met de organisatie, hebt een stevig karakter en kan verbinding maken. Zo creëer je bewustwording en een nieuwe cultuur rondom Risk & Compliance. Je ontwikkelt en beheerst procedures en je enthousiasmeert je collega's om deze na te leven. Dit geldt ook voor het interne operationele beleid en externe juridische bepalingen. 

TBAuctions moet voldoen aan wet- en regelgeving, interne procedures en verwachtingen van belangrijke stakeholders uit de maatschappij. Dit verwerk je in een Compliance-framework en heldere, uitvoerbare procedures. Je wordt onderdeel van de Group Finance afdeling en rapporteert direct aan de CFO. Je hebt veel contact met Group Control en met de Directeur Juridische Zaken. Je opereert dicht tegen de directie aan en zult veel contact hebben met collega’s en manager van de andere afdelingen binnen TBAuctions. Een brede en veelzijdige rol dus, waarin je draagvlak creëert en je communicatieve vaardigheden dus zeker kwijt kan.


Voornaamste taken en verantwoordelijkheden:

 • Verantwoordelijk voor het in kaart brengen van verschillende bedrijfsrisico’s en het monitoren van deze risico’s in alle landen waar TBAuctions actief is;
 • Opzetten en vervolgens monitoren van een bedrijfsrisicomodel;
 • Juiste, tijdige en kwalitatieve hoogwaardige business review rapportages om te komen tot maatregelen ter verbetering van de interne controle;
 • Actief adviseren van management en het opstellen van actieplannen voor het ‘in control’ zijn binnen de organisatie;
 • Sparringpartner van de business op senior management niveau;
 • Internationaal betrokken met de business vanuit een hoofdkantoor focus en agendaplanning op prioriteiten. Bewaker van de groepsbelangen richting de business;
 • Opstellen van risicoanalyses en optimalisatie van (financiële) bedrijfsprocessen en -procedures;
 • Je bent verantwoordelijk voor de verzekeringsportefeuille;
 • Je bent verantwoordelijk voor de naleving van Wwft (Wet ter voorkoming witwassen) en de daarbij horende compliance;
 • Project lead voor ‘in control’ projecten binnen de organisatie;
 • Pro-actief opzetten en meedenken met de managementboard in het verder verbeteren van deze nieuwe positie binnen het bedrijf.

Vereisten

 • Afgeronde bedrijfseconomische opleiding op academisch niveau. Aanvulling met RO of RA is een pre;
 • Senior of management ervaring;
 • Kennis en affiniteit met sector is een pre, achtergrond vanuit Big4 dan wel accountants of consultancy kantoor is een sterke pre;
 • Uitstekende analytische vaardigheden;
 • Affiniteit met ICT en ervaring met ERP-software; Vaardig met Excel en Management rapportage tools;
 • Vloeiend in Nederlands en Engels;
 • Zelfstarter die gevraagd en ongevraagd advies geeft vanuit zijn/haar vakgebied;
 • Hands-on, resultaatgericht, assertief, kan snel schakelen;
 • In staat strategisch mee te denken en meewerken aan de uitwerking van de strategie.

Wat kun je verwachten?
Een zelfstandige en afwisselende functie binnen een ondernemende en innovatieve organisatie. Behalve een goed salaris hebben we een modern pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een goede pensioenregeling, 25 vakantiedagen, mogelijkheid voor een leaseauto en een mooie bonusregeling en opleidingsmogelijkheden. Je komt terecht in een team van professionals, waar hard werken goed samengaat met humor.


Dit is TBAuctions

TBAuctions (TBA) is een toonaangevend bedrijf op het gebied van online veilingplatforms dat in 2018 ontstond toen Troostwijk Auctions en BVA Auctions hun activiteiten fuseerden. De organisatie is actief in 10 Europese landen met bijna € 1 miljard veilingomzet, en ongeveer 800 medewerkers. TBA opereert onder meerdere merken waaronder Troostwijk, Vavato, Klaravik, Auksjonen en BMA. Het state-of-the-art online platform van TBA veilt goederen en onroerend goed in opdracht van onder andere handelaren, industriële bedrijven, leasemaatschappijen, banken en overheden.

TBA heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam, Nederland, en operating companies in 10 landen in Europa, met lokale kantoren en magazijnen. TBA heeft een duidelijke ambitie om de veilingindustrie te ontwrichten en opnieuw uit te vinden door hun belofte na te komen: niets van waarde mag verloren gaan.

TBA is er trots op een belangrijke rol te spelen in de wereldwijde overgang naar een circulaire economie door nieuwe eigenaren te vinden voor tweedehands- en tweedekansgoederen – wat centraal staat op de wereldwijde ESG-agenda. Onlangs heeft de organisatie een nieuw schaalbaar IT-veilingplatform opgezet, ATLAS genaamd, met maximaal gedigitaliseerde workflowprocessen om te voldoen aan de eisen en behoeften van zowel verkopers als bieders, terwijl het bedrijf toekomstige overnames in heel Europa naadloos kan opschalen en integreren.

Met 3 miljoen kavels per jaar is TBA nu al een van de grootste online veilinghuizen van Europa. Kernsegmenten zijn onder meer Bouw, Transport & Logistiek, Landbouw, Consumenten en Medisch, die onlangs zijn toegevoegd via een gerichte acquisitie. TBA opereert in een gefragmenteerde concurrentieomgeving met voldoende ruimte voor consolidatie.

In januari 2022 werd TBA overgenomen door Castik Capital om de volgende groeifase te ondersteunen. Kort daarna voegde Summa Equity zich bij Castik als mede-investeerder in het Nederlandse online veilingplatform. Met de steun van beide krachten zal TBA haar uitstekende marktpositie binnen bestaande geografische gebieden en branches blijven versterken, de organische groei versnellen en het tempo van add-on-acquisities verhogen om het leidende pan-European veilinghuis op te bouwen. In 2022, met de steun van Summa en Castik Capital, hebben de Europese ambities van TBA vooruitgang geboekt door overnames van de Zweedse veilingplatforms PS Auction en Klaravik en het Noorse veilingplatform Auksjonen.no en Plustech.Heb je nog vragen?

Onze Recruiter Laurens Walbeek beantwoordt deze graag. Je kunt hem bellen of WhatsAppen op 06 811 62 381. Direct solliciteren kan heel eenvoudig via de button. We kijken uit naar jouw reactie! 

of